Časovi

Prvi probni čas je besplatan

Koncept

Trajanje jednog časa je između 30 i maksimalnih 40 minuta sto odgovara optimalnoj i efektivnoj koncentraciji dece tog uzrasta.

Radionica se sastoji od uvodne prezentacije glavne teme tog dana, a zatim će biti prikazan proces izrade tematskog zadatka – korak po korak tj. step by step. Nakon što prijave mališana, roditelji će nekoliko dana unapred preko e-mail ili sms poruke biti obavešteni o potrebnom materijalu. Svakako su to standardni alati i materijali koje svako dete koristi za školu;

• Blok 4 ili 5
• Vodene bojice i četkica za bojenje
• Markeri u boji ili flomasteri
• Makazice za papir
• Lepak za papir
• Selotejp itd…

Kreativne radionice uključuju posebno snimljene i unapred pripremljene video-prezentacije koje će olakšati mališanima da uspešno završe kreativni zadatak za taj čas. Svaku video-prezentaciju prati i originalno komponovana tematska muzika kreirana od strane profesionalnih muzičara.

Metoda

Ova interaktivna kreativno-jezička nastava jeste oprobani metod renomiranih svetskih online škola koje uspešno sarađuju sa profesorima iz celog sveta.

S obzirom na to da se radionice izvode preko interneta, baziraju se na tzv. TPR (Total Physical Response) principu, koji je izuzetno važan tokom vođenja online časova u cilju lakše komunikacije i uključuje između ostalog i govor tela tokom nastave, što se pokazalo kao metod na koji deca bolje reaguju.

Začetnik ove metode jeste dr James Asher profesor psihologije na San Jose Univerzitetu u Kaliforniji.

Takođe jos jedna bitna komponenta ovog video-predavanja jeste ˗ Corrective feedback strategy, odnosno „Korektivna strategija povratnih verbalnih informacija” koja je vrlo zastupljena u interakciji sa decom prilikom moderne online nastave kakvu ima Walkie-TalKIDS.

Predlozi za roditelje

Savetujemo da svaki polaznik ima prostor za sebe, i da on sâm kao pojedinac može da prati nastavu preko kompjutera koji ima kameru. Zarad lakše komunikacije, koncentracije i efektivnosti nastave, ne praktikujemo uključivanje veće grupe dece po jednoj kameri, izuzev porodica koje imaju više od jednog deteta.

Takođe savetujemo da dete prati nastavu preko kompjutera koji ima kameru a ne preko mobilnog telefona, u cilju bolje vidljivosti lekcije koja će biti prikazana.